Posnetek z dronom: Vrbski zaliv ponoči. Na fotografiji se vidijo plavajoči in razsvetljeni adventni venec ter grad Vrba in promenada v Vrbi z božično razsvetljavo.
Ragledni stolp na Jedvovci z večerno svetlobo v ozadju.
Razsvetljeno kopališče ob promenadi v Porečah pri Spokojnem adventu. V jezeru se lesketajo luči.
Cerkveni advent v Otoku.

Vrbsko jezero/Wörthersee

Čarobni advent ob Vrbskem jezeru z adventno vožnjo z ladjo in avtobusom

Ko na adventnih sejmih odprejo vrata koče s punčem in lučke odsevajo v vodi, se začne najčarobnejši čas ob jezeru. V adventnem času Vrba postane mesto angelov in ob pogledu nanj ne zažarijo oči le otrokom. Angelski poštni urad ali plavajoči adventni venec sta nesporna vrhunca adventa v Vrbi. Do jezerske vasi (Seedorf) v Porečah pridemo preprosto z ladjo. Koroški običaji ali pohodi z baklami na promenadi in na trgu Monte-Carlo-Platz ustvarjajo pomirjujoče vzdušje. Medtem ko se romarski kraj Otok (Maria Wörth) predstavlja s cerkvenimi zvoki v skoraj 900 let stari Zimski cerkvi (Winterkirche) in adventnimi koncerti v poletni cerkvi (Sommerkirche), pa nad celotno regijo še vedno kraljuje njen prepoznavni znak, razgledni stolp na Jedvovci (Pyramidenkogel). Na nadmorski višini 920 m stoji  najvišji leseni razgledni stolp na svetu. Ob vznožju razglednega stolpa obiskovalce pričakuje prijeten in domačen adventni sejem z regionalnimi rokodelci in glasbenimi skupinami; do njega preprosto pridemo z  avtobusom iz Otoka (Maria Wörth).

Vtisi

Posnetek z dronom: Vrbski zaliv ponoči. Na fotografiji se vidijo plavajoči in razsvetljeni adventni venec ter grad Vrba in promanada v Vrbi z božično razsvetljavo.
Otroka si grejeta roke ob ognju na adventnem sejmu pri razglednem stoplu na Jedvovci.
Družina se pelje s konjsko vprego ob adventu v Vrbi proti promenadi.
Fotografija slike v Otoku in adventnega sejma ob vijoličnem soju sončnega zahoda.
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy