Foto: Gert Steinthaler
Adventni sejem v Porečah
Foto: AnsichtskartenverlagGmbH&CoKG A-9500-Villach
Pogled z Jedvovce

Vrbsko jezero/Wörthersee

Čar adventa ob Vrbskem jezeru – 5 čarobnih krajev

Regija Vrbsko jezero vas bo očarala tudi v predbožičnem času. Ko na božičnih sejmih odprejo svoja vrata koče s punčem in se lučke lesketajo v vodi, se začne najčarobnejši čas ob jezeru: z glasbo, kulinariko, domačo in umetnostno obrtjo se celotno Vrbsko jezero spremeni v adventno pravljico. Pet čarobnih krajev poskrbi za neprimerljivo vzdušje. Advent na Vrbskem jezeru lahko odkrivamo  tudi z vožnjo z ladjami Wörthersee-Schifffahrt. In prav raznolikost je tista, ki odlikuje advent na Vrbskem jezeru.

Vrba postane v adventnem času mesto angelov, ob pogledu nanj ne zažarijo le oči otrok. Angelski poštni urad, angelska pekarna ali plavajoči adventni venec so nesporni vrhunci adventa v Vrbi. Do vasi »Seedorf« v Porečah se pripeljemo z ladjo ali avtobusom. Koroški običaji in reka adventnih lučk na promenadi in na trgu Monte-Carlo-Platz ustvarjajo pomirjujoče vzdušje.

Medtem ko se romarski kraj Otok predstavlja s cerkvenimi zvoki v skoraj 900 let stari Zimski cerkvi in z adventnimi koncerti v Poletni cerkvi, pa nad celotno regijo še vedno kraljuje njen prepoznavni znak, razgledni stolp na Jedvovci. Ob vznožju razglednega stolpa obiskovalce pričaka prijeten adventni sejem z rokodelci in glasbenimi skupinami iz okolice.

Tudi Celovec ob Vrbskem jezeru kot najjužnejša deželna prestolnica Avstrije praznuje adventni in božični čas med prelepim renesančnim središčem mesta in mirnim jezerom, ki pozimi počiva.

Vtisi

Advent na Jedvovci
Advent v Porečah Slika: Pörtschach Tourismus
Foto: Gert Steinthaler
Slika: Pörtschach-Tourismus
Slika: Veldener Tourismus GmbH
Slika: Anita Arneitz
Slika: Pörtschach Tourismus
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy