Družinski smučarski dan na Kačjaku
Veselje na smučeh na Kačjaku
Družinska smučarska regija Kačjak
Smučanje na Kačjaku
Družinska smučarska regija Kačjak

Kačjak/Katschberg

Družinske zimske počitnice na sončni strani avstrijskih Alp

Čudovite zimske počitnice v avstrijskih gorah zagotavljajo kraji, kjer globoko vdihavate nizkoalergeni visokogorski zrak, kjer je sonca v izobilju in sneg zagotovljen, kjer vso družino pričakuje pestra ponudba.

Kdo si ga ne želi, zimskega dopusta kot z razglednice? Družinska regija Kačjak (Katschberg) ima najboljšo lego za dopustovanje: na južni strani glavnega alpskega grebena, na meji med Koroško in Salzburgom, med 1.150 in 2.220 metri nadmorske višine. Pozimi je regija odlično pripravljena za vso družino. Medtem ko starši uživajo v smučanju na 70 kilometrih najbolje pripravljenih prog, ki se lahko 100-odstotno zasnežijo, se otroci zabavajo v otroškem svetu Katschi‘s Kinderwelt.

Družinske počitnice, ki razveselijo vse
Počitniška regija Kačjak nudi pozimi pregledna smučišča s širokimi progami, ki so večinoma srednje zahtevne. Za prekaljene smučarje je mali vrhunec proga Direttissima na gori Aineck, za manj izkušene smučarje pa je na voljo 10 kilometrov lažjih prog. Na 16 sedežnicah otrokom pri vstopu pomagajo prijazni žičničarji in prilagodljivi tekoči trakovi.

Onstran prog se lahko podate na voden pohod na krpljah, na voljo pa je tudi 30 kilometrov zimskih pohodniških poti, ki čakajo, da jih raziščete. Izleti s sankami, drsanje in vožnja s sanmi s konjsko vprego so enako priljubljeni pri starših in otrocih. So pravo doživetje, ki ga v tej družinski regiji ne smete izpustiti. Poseben vrhunec je novoodprta adventna pot, ob kateri lahko obiskovalci doživijo spokojni božični svet.

Kdor se odloči za nastanitev v naselju Katschberghöhe, biva neposredno ob progi. Na Kačjaku namreč velja načelo »Ski in – Ski out« (prismučaj – odsmučaj). Zjutraj po zajtrku enostavno stopimo skozi vrata hotela, pripnemo smuči in že se lahko odpeljemo. Gostje, ki se odločijo za hotel v kraju Rennweg, pa imajo možnost brezplačnega prevoza do smučišča s smučarskim avtobusom.

Video

Vtisi

Veselje na snegu s celo družino na Kačjaku
Družinski smučarski dan na Kačjaku
Smučanje na Kačjaku
Sprostitev ob progi na Kačjaku
Zabavno sankanje na Kačjaku
Družinski smučarski dan v regiji Kačjak
Dirke za otroke na Kačjaku
Družinski smučarski dan na Kačjaku
Otroci izdelujejo snežaka, družinska regija Kačjak
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy