Čarobnost zime na ožičnem sejmu v Celovcu
Kulinarika s Koroške na božičnem sejmu deželne prestolnice Celovec ob Vrbskem jezeru
Vrbsko jezero, vzhodni zaliv
Božični sejem na Novem trgu

Celovec/Klagenfurt

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru

Med romantičnimi trgi v središču mesta in blagodejnim zimskim mirom jezera lahko veliko odkrijete: avstrijska najjužnejša deželna prestolnica praznuje božični čas, razpet med barvito raznolikostjo Stolnega trga (Domplatz), koroškega največjega adventnega trga pred mestno hišo, in spokojnimi koncerti na dvorišču Deželnega dvorca (Landhaushof), ene najstarejših stavb mesta.

Nakupovanje v razsvetljenih ulicah, iskanje primernega darila, zatopljeni v renesančna notranja dvorišča in uživanje v restavracijah ob specialitetah z območja Alpe-Jadran: verjetno boste tako najbolje doživeli božično vzdušje. Izletniški cilji, kot so Minimundus, zvezdarna (Sternenwarte Klagenfurt), stolp mestne župnijske cerkve (Stadtpfarrturm) skupaj z razgledno ploščadjo in vožnjo z ladjo po Vrbskem jezeru družinam ponujajo veliko možnosti za zabavo. Ob koncih tedna ladja povezuje Celovec z božičnimi sejmi ob Vrbskem jezeru prav do Vrbe (Velden), z avtobusom pa celo z razglednim stolpom na Jedvovci (Pyramidenkogel).

Ljubitelji pravljic bodo odkrili nove in stare zgodbe ob sprehodu skozi božični sejem »Novi božič« na Novem trgu (Neuer Platz) ali v nekaterih trgovinah na območju za pešce ob Starem trgu (Alter Platz) ali ob cesti Bahnhofstraße. Za ljubitelje kulture pa se prileže obisk mestnega gledališča Jugendstil-Stadttheater in manjših odrov, kot je jazz klub Kammerlichtspiele, ki nudijo pester program: zimske pravljice, božični koncerti in Puccinijeva opera La Boheme. Galerije in koncerti v stolnici in koncertni hiši (Konzerthaus) zaokrožijo ponudbo.

Vtisi

Zimsko nakupovanje v renesančnem mestu Celovec
Na božičnem sejmu se lahko pogrejete s kuhanim vinom
Največji pohod prakeljnev v Avstriji
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy