Čista narava! V naravnem parku Dobrač
Veselje na smučeh na Osojščici
Doživetje gora in jezer - regija Beljak
Kulinarika na kočah
Čarobnost zime v Beljaku
Toplice Kärnten Therme Beljak
Pliberk z rudarskim adventom
Krpljanje v naravnem parku Dobrač

Beljaška smučišča/Villach

Zimske radosti in uživanje v toplicah v srcu Koroške

Redko katera zimsko-športna regija združuje toliko možnosti za preživljanje prostega časa: smučanje, deskanje na snegu, turno smučanje, tek na smučeh, pohod s krpljami, sankanje, drsanje, doživetje utripa mesta in koroške toplice, ki spadajo med najsodobnejše doživljajske toplice Avstrije.

Osojščica (Gerlitzen Alpe) ponuja čisto smučarsko radost. Na največjem smučišču Srednje Koroške najdete poleg 17 žičniških naprav, 45 kilometrov odlično pripravljenih prog, širokih smukaških stez in ene najboljših smučarskih šol Avstrije tudi veliko snega. Zaradi najsodobnejše tehnike zasneževanja lahko tukaj smučate na najboljših progah že od 7. decembra. Prav tako pa je smučanje prijetno na družinskem smučišču na območju Peči-Tromeje (Dreiländereck), s progami za začetnike in ljubiteljej smučarskih užitkov ter pristnimi kočami. Na okoliških gorah srečamo turne smučarje, sankače in zimske pohodnike. Priljubljena sta naravni park Dobrač (Dobratsch) in arena Beljaške Alpe (Villacher Alpen), kjer se lahko smučarski tekači prepustijo svoji strasti celo pod žarometi. Drsalci pa bodo na svoj račun prišli v Mestni dvorani v Beljaku (Stadthalle Villach) ter v dvorani ob Osojskem jezeru (Ossiacher See) – in če bodo temperature za to primerne, tudi na zaledenelih jezerih.

V nepozabnih adventnih dneh s številnimi prireditvami boste lahko uživali v pravljični pokrajini adventa »Rudarski advent Bad Bleiberg« na visokoležeči dolini Plajberk pri Beljaku (Bad Bleiberg) v naravnem parku Dobrač. Sledijo maša sv. Barbare 300 metrov v notranjosti gore, božični spust po 68 metrov dolgi drči v rudniku Terra Mystica (1. 12.), »Advent v gostilni« s tradicionalno hrano Sterndlsuppe, petjem, pihalno godbo oz. saksofonskimi vložki, pohod z baklami (7. 12.) in veliki božični koncert (14. 12.) pod geslom »Na poti do hleva« v hotelu zdravja VIVEA in veliko drugega.  Tu, na 920 metrih nadmorske višine, preživljamo adventni čas zelo čustveno.

Zimski vrhunci:

  • Kartica ugodnosti Winter-Kärnten CARD: naj bo zanimiv ogled mesta ali voden zimski pohod, kartica ugodnosti Winter-Kärnten Card nudi vsakomur nekaj!
  • Kombinirana karta – Ski & Therme: s smučarskih prog na Osojščici (Gerlitzen Alpe) naravnost v toplice. Zagotavlja smučarske radosti in veselje v toplicah! 
  • Z veljavno smučarsko karto za Osojščico/Tromejo (Gerlitzen/Dreiländereck) si zagotovite 20-odstotni popust v toplicah Kärnten Therme.
  • Brezplačni smučarski avtobusi.

 

Vtisi

Na sončni strani avstrijskih Alp - Beljaška smučišča Osojščica in Tromeja
Beljak – mesto luči
Čarobnost zime - naravni park Dobrač
Radosti na saneh za velike in male v regiji Beljak
Krpljanje na Osojščici
Smučarske radosti na beljaških smučiščih Osojščica in Tromeja Odlično pripravljene proge in veliko sonca - smučišče Osojščica
Drsanje v regiji Beljak
Odlično pripravljena smučišča na sončni strani avstrijskih Alp
Toplice KärntenTherme Beljak - smučanje in toplice
Smučišče Tromeja, kjer se srečajo Koroška, Slovenija in Italija
Smučarski užitki in veliko sonca - Osojščica
Pliberk z rudarskim adventom, sankališčem in veliko več
Smučarske radosti za velike in male - Osojščica
Čista narava! Krpljanje v naravnem parku Dobrač
Odlično pripravljena smučišča in veliko sonca – smučišče Osojščica
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy