Čista narava! V naravnem parku Dobrač
Veselje na smučeh na Osojščici
Doživetje gora in jezer - regija Beljak
Kulinarika na kočah
Čar zime v Beljaku
Užitki velnesa v toplicah KärntenTherme
Plajberk pri Beljaku z rudarskim adventom, sankališčem in veliko več
Krpljanje v naravnem parku Dobrač

Beljaška smučišča/Villach

Zimske radosti in uživanje v toplicah v srcu Koroške

Odkrijte čarobnost zime okrog beljaških smučarskih gora Osojščica in Peč-Tromeja, kjer je zagotovljeno smučanje po pobeljenih progah, kjer boste lahko drsali na adventnem sejmu in kjer vas pričakuje najsodobnejši topliški svet doživetij Avstrije.

Osojščica nudi smučarske radosti za vso družino. Največje in zagotovo zasneženo smučišče v osrčju Koroške je z 18 sedežnicami, 44 kilometri dobro pripravljenih prog in snežnim parkom za otroke pravi zimski raj. Še prijetneje je na družinskem smučišču na območju Peči-Tromeje, stičišču Koroške, Italije in Slovenije, v pristnih kočah, ki kar kličejo k počitku. Posebno priljubljena je »Noč turnega smučanja«, ki se je lahko vsak četrtek zvečer udeležite brezplačno.

Odlična izbira za turne smučarje in zimske pohodnike sta naravni park Dobrač in arena Beljaške Alpe. Sankališča in drsališča regije pa poskrbijo za dodatne zimske radosti majhnih in velikih obiskovalcev.

Adventni sejmi v Beljaku in okolici očarajo obiskovalce. Beljaški adventni sejem vas obenem vabi, da obiščete mesto v lučkah, kjer je tudi največje nakupovalno središče na Koroškem  – ATRIO.

V nepozabnih adventnih dneh s številnimi prireditvami boste lahko uživali v pravljični pokrajini adventa »Rudarski advent Bad Bleiberg« na visokoležeči dolini Plajberk pri Beljaku v naravnem parku Dobrač. Tradicionalni Barbarin sejem (1. december), ki je tudi edin v celotni Avstriji, odpre rudarski advent. Sledijo maša sv. Barbare 300 metrov v notranjosti gore, božični spust po 68 metrov dolgi drči v rudniku Terra Mystica (9. 12.), »Advent v gostilni« s tradicionalno hrano Sterndlsuppe, petjem, pihalno godbo oz. saksofonskimi vložki, pohod z baklami (7. 12.) in veliki božični koncert (14. 12.) pod geslom »Na poti do hleva« v hotelu zdravja VIVEA in veliko drugega.

Na 920 metrih nadmorske višine preživljajo adventni čas zelo čustveno.

Zimski vrhunci:

  • Kartica ugodnosti Winter-Kärnten CARD: naj bo zanimiv ogled mesta ali voden zimski pohod, kartica ugodnosti Winter-Kärnten Card nudi vsakomur nekaj!
  • Kombinirana karta – Ski & Therme: s smučarskih prog na Osojščici naravnost v toplice. Zagotavlja smučarske radosti in veselje v toplicah! 
  • Osvetljeno naravno sankališče: idilična lokacija sredi visokih smrek in jelk, na severni strani Dobrača.
  • Z veljavno smučarsko karto za Osojščico/Tromejo si zagotovite 20-odstotni popust v toplicah Kärnten Therme.
  • Brezplačni smučarski avtobusi.

 

Vtisi

Na sončni strani avstrijskih Alp – Beljaški smučišči Osojščica in Tromeja
Beljak – mesto v lučkah
Čar zime – naravni park Dobrač
Zabavno sankanje za velike in male v regiji Beljak
Pohod s krpljami na Osojščici
Zabava na smučeh na beljaških smučiščih Osojščica in Tromeja – Odlično pripravljene proge in veliko sonca – smučarsko središče Osojščica
Zabavno drsanje v regiji Beljak
Odlično pripravljena smučišča na sončni strani avstrijskih Alp
Toplice KärntenTherme Beljak – smučanje in toplice
Smučišče Tromeja, kjer se srečajo Koroška, Slovenija in Italija
Smučarski užitki in veliko sonca – Osojščica
Plajberk pri Beljaku z rudarskim adventom, sankališčem in veliko več
Zabava na smučeh za velike in male – Osojščica
Čista narava! Pohod s krpljami v naravnem parku Dobrač
Odlično pripravljena smučišča in veliko sonca – smučišče Osojščica
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy